Om

Birthe Vembye

Fotokunst på væggene skaber stemning og stil

 

 

I begrebet FOTOKUNST ligger for mig en nyopdagelse af et allerede eksisterende motiv. En beskæring, en detalje, en vinkel der gør, at billedet ikke længere bare er en registrering, men bliver til en oplevelse af at gå på opdagelse i noget, der pirrer ens fantasi.

Det kan være motiver i naturen, i storbyen, eller hvor som helst, hvor form og farver pludselig springer mig i øjnene og tiltrækker min opmærksomhed og lyst til at lege.

Kort sagt, så var det med fotokunsten det hele startede for mange år siden, og hvor min lyst til at blive fotograf blev vakt.

Jeg arbejder både med de naturlige motiver, men finder det også meget spændende at arrangere ting og sætte lag sammen, som skaber nye illustrationer -enten alene, eller i samarbejde med andre kunstnere.

Historien om min fascination af fotografiets verden starter helt tilbage i min barndom, hvor jeg som 11-årig fik mit første kamera og meldte mig til fotolære i ungdomsklubben.
At se motiverne tone frem i det røde lys i mørkekammeret var magisk, og jeg blev helt og aldeles forelsket i denne kreative verden af endeløse udtryk.
Ordet LYS fik stor betydning. Skygger, kontrast og stemning blev mine faste følgesvende.
At kunne forevige tiden, se ting, mennesker og naturens utrolige kunstværker folde sig ud på et fotografi, gav stor mening for mig. Derfor blev jeg fotograf. Dét blev min passion.

Jeg er uddannet reklamefotograf hos Gunnar Merrild Fotografi, hvor jeg var ansat i 20 år, og fik her opbygget en bred erfaring, specielt indenfor modefotografering.
Siden 2007 har jeg været selvstændig fotograf, og mit firma VembyePhoto har nu base i et 260 m2 stort fotostudie i Risskov, hvor jeg ud over min fotokunst, arbejder med modefotografering, business portrætter, virksomhedspræsentationer, produktfotografering, samt magasin- og reportagefotografering.

 

Se mere om mine andre services på vembyephoto.dk

 


Kontakt info

Mail: Birthe@vembyephoto.dk

Adresse : Vembyephoto, Mosevej 20 A indgang 5, 8240 Risskov 

Tlf. 20642232

 

Art